ترندز تک

طلا ۱۸ عیار برای سرمایه‌گذاری خوب است؟

طلا ۱۸ عیار برای سرمایه‌گذاری خوب است؟
بازدید 7
2

طلا ۱۸ عیار برای سرمایه‌گذاری خوب است؟ طلا همواره به‌عنوان یکی از امن‌ترین گزینه‌ها برای حفظ ارزش دارایی‌ها مطرح بوده است. اما در کنار طلای ۲۴ عیار، انس جهانی طلا و سکه‌های بانکی، بسیاری از افراد به خرید طلاهای زینتی از جمله طلای ۱۸ عیار نیز فکر می‌کنند. سوال اصلی این است که آیا طلا ۱۸ عیار گزینه خوبی برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود؟ برای پاسخ به این سوال، باید ابتدا باید نگاهی به ویژگی‌های طلا ۱۸ عیار داشته و نحوه تشخیص آن را بیاموزیم و سپس به سراغ بررسی مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در آن را برویم. با ما در این مسیر همراه باشید.

مشخصات و ویژگی‌های طلا ۱۸ عیار

طلا به‌صورت خالص – یا همان ۲۴ عیار – بسیار نرم است و برای ساخت زیورآلات مناسب نیست؛ به همین دلیل، برای افزایش دوام و استحکام آن، با فلزات دیگری نظیر مس، نقره یا نیکل ترکیب می‌شود. طلای ۱۸ عیار به معنی آن است که از ۲۴ واحد وزنی، ۱۸ واحد آن طلای خالص و ۶ واحد دیگر از فلزات تشکیل شده است.

ویژگی‌های طلای ۱۸ عیار را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید:

ویژگی‌های طلای ۱۸ عیار
درصد خلوص حدود ۷۵ آن طلای خالص است
رنگ قابل‌مشاهده طلایی خوش‌رنگ و درخشان که از طلای ۱۴ عیار زردتر است
سختی و دوام طلا 18 عیار سخت‌تر از طلای ۲۴ عیار و مناسب برای استفاده روزانه در قالب جواهرات
قیمت نسبت به طلای خالص ارزان‌تر از طلای خالص اما گران‌تر از طلای ۱۴ یا ۱۰ عیار
موارد استفاده عمدتاً در ساخت زیورآلات مورد‌استفاده قرار می‌گیرد

طلای ۱۸ عیار به‌دلیل تعادل میان زیبایی، دوام و قیمت، یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌ها در بین خریداران طلاست. به‌ویژه در بازار ایران، طلای دست‌دوم یا کهنه به‌دلیل پایین‌تر بودن دستمزد یکی از گزینه‌های بسیار محبوب است و عموم طلاهای دست‌دوم موجود در سطح بازار نیز از نوعِ ۱۸ عیار هستند.

تشخیص عیار طلا

برای سرمایه‌گذاری مطمئن، شما باید بتوانید از واقعی‌بودن و خلوص طلای خریداری‌شده اطمینان حاصل کنید. بر همین اساس، در ادامه راه‌کارهایی که می‌توان با استفاده از آن‌ها عیار طلا را بررسی کرد معرفی می‌کنیم.

مُهرِ عیار (Hallmark)

بیشتر طلاهای استانداردی که در سطح بازار وجود دارند، دارای یک مُهر روی خود هستند که عیار آن‌ها را نشان می‌دهد؛ برای طلای ۱۸ عیار معمولاً عدد ۷۵۰ – معادل ۷۵۰ واحد طلای خالص در هزار واحد – حک شده است.

انجام تست اسید

معمولاً این روش توسط بخش‌های صنعتی یا طلافروشی‌های خبره انجام می‌شود. به این ترتیب که در طلافروشی‌ها، با استفاده از اسید نیتریک و سنگ محک، درصد خلوص طلا را تست می‌کنند.

دستگاه عیارسنج (XRF)

و در‌نهایت، روش دقیق‌تر و علمی‌تر برای سنجش عیار طلا نیز استفاده از دستگاه‌های عیارسنج طلا تحت عنوان دستگاه‌های ایکس‌آر‌اف (XRF) است که برای تعیین ترکیب فلزات مورد استفاده قرار می‌گیرد اما طبیعتاً در اختیار عموم مردم نیست.

ناگفته نماند که اگرچه روش دقیقی نیست، اما طلای ۱۸ عیار معمولاً رنگی زرد و پررنگ‌تر از طلای ۱۴ عیار دارد و سنگینی آن نیز بیشتر از طلای کم‌عیار است. بنابراین برخی از طلافروشی‌های حرفه‌ای یا افراد باسابقه ممکن است از طریق بررسی رنگ و وزن طلا نز عیار آن را تخمین بزنند.

مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در طلا ۱۸ عیار

سرمایه‌گذاری در طلا ۱۸ عیار می‌تواند تصمیم هوشمندانه‌ای باشد، به‌ویژه برای افرادی که به‌دنبال یک دارایی قابل استفاده و در عین حال ارزشمند هستند. اما این انتخاب، مزایا و معایب خاص خود را نیز دارد که در ادامه بررسی می‌کنیم.

مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در طلا ۱۸ عیار

مزیت‌های سرمایه‌گذاری در طلای ۱۸ عیار

مزیت‌های سرمایه‌گذاری در طلا ۱۸ عیار عبارتند از:

  • ترکیب سرمایه‌گذاری و استفاده شخصی
  • دوام بیشتر نسبت به طلای ۲۴ عیار یا خالص
  • قدرت نقدشوندگی بالا به‌ویژه در کشورهای آسیایی و خاورمیانه
  • تنوع مدل و طراحی که منجر به افزایش ارزش هنری و فروش آن می‌شود

در‌واقع، شما با خرید طلای ۱۸ عیار، نه‌تنها می‌توانید با روند تورمی بازار ایران همراه شده و یک سرمایه‌گذاری امن و محافظه‌کارانه داشته باشید، بلکه قابلیت استفاده از خرید خود را نیز خواهید داشت. در حال حاضر، انواع طلای ۱۸ عیار به‌صورت دست‌دوم یا نو در سطح بازار موجود بوده و گزینه‌ای فوق‌العاده برای مصارف شخصی و سرمایه‌گذاری است.

معایب سرمایه‌گذاری در طلای ۱۸ عیار

اما ببینیم که در کنار مزیت‌های طلا ۱۸ عیار، معایب یا نقطه ضعف‌های آن چیست:

  • کارمزد ساخت (اجرت) تا ۳۰ درصد از قیمت کل بازار
  • عدم بازگشت اجرت ساخت به خریداران در بسیاری از موارد
  • کاهش ارزش در فروش مجدد به‌دلیل محاسبه مجدد ارزش طلای خام و حذف اجرت
  • احتمال خرید طلای غیر اصل، تقلبی یا با عیار پایین‌تر، خصوصاً بازارهای غیررسمی
  • نوسانات بازار، وابسته به شرایط اقتصادی، نرخ ارز و تقاضای جهانی

در‌واقع، مهم‌ترین عیبی که می‌توان به طلای ۱۸ عیار وارد دانست، اجرت ساخت آن است که در هنگام خرید، معولاً بسیار بالا بوده و حتی تا ۳۰ درصد از قیمت طلا ۱۸ عیار نیز می‌رسد اما در زمان فروش، حتی یک درصد آن نیز به سرمایه‌گذار برنمی‌گردد!

بااین‌حال، شما می‌توانید با خرید طلای دست دوم با اجرت‌های به مراتب پایین‌تر – در حد ۵ یا ۷ درصد – این مورد را تا‌حدودی مدیریت کرده و حاشیه سود خود را ارتقا دهید.

و در‌نهایت، فراموش نکنید که طلا نیز ممکن است در کوتاه‌مدت برخی نوسانات را تجربه کرده و ریزش داشته باشد (چه در سطح بین‌المللی و چه در بازار ایران). اما این نکته را نیز فراموش نکنید که طلا، در سطح دنیا همواره یکی از امن‌ترین گزینه‌های سرمایه‌گذاری بوده و در بلندمدت روندی صعودی داشته است؛ روندی که در بازار ایران، به‌دلیل تورم و شکاف قیمتی دلار و ریال، شدیدتر و شارپ‌تر نیز بوده است.

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 8 =

  1. مصطفی قایدی گفت:

    من همیشه بین خرید سکه بانکی و طلا ۱۸ عیار مردد بودم. سکه خب اجرت نداره ولی طلا میشه استفاده شخصی هم داشت. به نظرتون برای یه سرمایه‌گذاری بلندمدت، طلا دست‌دوم ۱۸ عیار بهتره یا سکه طرح جدید؟

    1. سکه بانکی از نظر حاشیه سود و نقدشوندگی گزینه‌ای مطمئن‌تر برای سرمایه‌گذاری صرف محسوب می‌شود، چون اجرت ساخت ندارد و قیمت آن مستقیماً با نرخ انس جهانی و دلار نوسان می‌کند. اما طلا ۱۸ عیار، به‌ویژه اگر دست‌دوم باشد و اجرت پایین‌تری داشته باشد، یک دارایی دوگانه است: هم قابل استفاده شخصی است و هم ارزش‌افزوده نسبی دارد. اگر به دنبال نگه‌داری بلندمدت و در عین حال استفاده روزمره هستید، طلای ۱۸ عیار دست‌دوم انتخاب منطقی‌تری خواهد بود. ترکیب این دو نوع طلا هم می‌تواند یک استراتژی متعادل باشد.