به گزارش اکوایران، صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا، وضعیت جوی مورد انتظار در مناطق کوهستانی کشور در طول روزهای پایانی این هفته، پنجشنبه و جمعه (١٩ و ٢٠ تیرماه) را تشریح و اظهار کرد: در این مدت، ارتفاعات شمال غرب و ارتفاعات البرز با وقوع ناپایداریهای همرفتی بهصورت افزایش ابر و مه آلودشدن هوا، تندبادهای موقتی، رگبار و رعدوبرق و تگرگ همراه خواهد بود. این رخداد جوی با تقویت ناپایداری و تشدید بارشهای رگباری در ساعات بعدازظهر و غروب مورد انتظار است.
احتمال طغیان رودخانههای فصلی
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران وضع هوا ادامه داد: در این روزها ارتفاعات کرمان، جنوب سیستان و بلوچستان، شرق و شمال هرمزگان، بخشهایی از زاگرس مرکزی و ارتفاعات بخشهای مرکزی کشور، برای ساعتهای بعدازظهر تا اوایل شب با افزایش ابر، تندبادهای موقتی و رگبار و رعدوبرق و تگرگ همراه خواهد بود که در جنوب سیستان و بلوچستان و کرمان جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانههای فصلی احتمال دارد.
وی در این خصوص هشدار داد و گفت: این سامانه جوی احتمال وقوع مخاطرات منجر به خسارت را به همراه دارد.
ضیاییان تاکید کرد: قرار گرفتن در طبیعت و فعالیتهای مرتبط با کوهستان اعم از کوهنوردی، دره نوردی، پروازهای تفریحی و… بهویژه در ساعتهای ظهر تا اوایل شب، در مناطق یاد شده مخاطره آمیز است.
وزش باد در بیشتر نواحی کوهستانی
وی سپس به وزش باد گاهی شدید در اکثر نواحی مرتفع کوهستانی اشاره کرد و افزود: وزش باد بهویژه در ساعتهای بعدازظهر و عصر گاهی خیلی شدید خواهد بود و موجب خیزش و گسیل گردوخاک خواهد شد. این شرایط در نیمه شرقی کشور بهصورت تندبادهای خیلی شدید همراه با طوفان گردوخاک مورد انتظار است.
افزایش آسیب اشعه فرابنفش و ریسک گرمازدگی
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران وضع هوا در ادامه تشریح آب و هوای روزهای مناطق کوهستانی کشور، از استقرار هوای گرم در نیمه جنوبی کشور طی روزهای پایانی هفته نیز خبر داد و گفت: این شرایط افزایش ریسک گرمازدگی و در ساعتهای میانی روز آسیب ناشی از شدت اشعه فرابنفش را افزایش خواهد داد.
ضیاییان وضعیت جوی ارتفاعات شمال تهران را طی روزهای پایانی هفته پیشبینی و اظهارکرد: آسمانی نیمه ابری همراه با وزش باد شدید پیشروی ارتفاعات تهران است که از ظهر با افزایش ابر و سرعت باد همراه میشود و در قلهها و خط الرأسهای مرتفع وزش باد خیلی شدید مورد انتظار است همچنین وقوع رگبار و رعدوبرق پراکنده نیز در ارتفاعات شمال تهران انتظار میرود.
خودداری از قرارگیری در مناطق ناامن هنگام صاعقه و تگرگ
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران وضع هوا در ادامه توصیه کرد: در مناطق شامل وقوع پدیده رگبار و رعدوبرق به تغییرات شرایط باد و رشد ابرها توجه و از قرار گرفتن در مکان ناامن در شرایط وقوع صاعقه و تگرگ اجتناب شود.
وی ادامه داد: خیزش و گسیل گردوخاک به ویژه در ساعتهای بعدازظهر همراه با افزایش سرعت باد و شکل گیری چشمههای گردوخاک است که منجر به کاهش کیفیت هوای تنفسی و کاهش دید در پایین دست خواهد شد.
ضیاییان در پایان گفت: در سایر نواحی کوهستانی کشور، با توجه به تابش شدید خورشید و افزایش اشعه فرابنفش بهویژه در ساعتهای قبل از ظهر تا عصر انجام اقدامات حفاظتی جهت کاهش آسیب به پوست و چشم لازم است همچنین با توجه به استقرار هوای گرم در نیمه جنوبی کشور، باید اقدامات مقتضی جهت اجتناب از گرمازدگی در ساعات روز صورت گیرد.
نظرات کاربران