شرکت گوگل با معرفی یک ابزار آزمایشی جدید به نام Opal، وارد رقابت داغ ابزارهای کدنویسی حسی (Vibe-Coding) شد. این پلتفرم که درحالحاضر از طریق Google Labs در دسترس کاربران آمریکایی قرار گرفته، به افراد بدون دانش فنی کمک میکند تا فقط با توصیف ایده خود به زبان محاورهای اپلیکیشنهای وب کوچک و کاربردی بسازند.
در چند وقت اخیر محبوبیت ابزارهای کدنویسی مبتنیبر هوش مصنوعی به اوج خود رسیده و اکنون نیز گوگل با معرفی Opal به این عرصه پیوسته است. این ابزار با هدف «دموکراتیزهکردن» فرایند ساخت نرمافزار، به کاربران اجازه میدهد تا با دستورات متنی اپلیکیشن بسازند؛ کافی است کاربر ایده اپلیکیشن مورد نظر خود را توصیف کند تا Opal با استفاده از مدلهای هوش مصنوعی گوگل، آن را به یک اپلیکیشن کاربردی تبدیل کند.
همچنین کاربران میتوانند از داخل یک گالری، اپلیکیشنهای از پیش ساختهشده را انتخاب کنند و آنها را مطابق با نیاز خود تغییر دهند.
ابزار هوش مصنوعی Opal گوگل
Opal برخلاف بسیاری از ابزارهای دیگر، فرایند ساخت اپلیکیشن را بهصورت یک گردش کار بصری و قابل ویرایش به کاربر نمایش میدهد. کاربر میتواند هر مرحله از فرایند (از ورودی تا خروجی) را مشاهده، دستور (پرامپت) مربوط به آن را ویرایش یا مراحل جدیدی را بهصورت دستی به آن اضافه کند.
Opal درحالحاضر به صورت آزمایشی و از طریق Google Labs (پلتفرم گوگل برای آزمایش فناوریهای جدید) در دسترس کاربران در ایالات متحده قرار گرفته است. کاربران میتوانند اپلیکیشنها را در وب منتشر کنند یا لینک آن را با دیگران به اشتراک بگذارند.

اگرچه ابزارهایی مانند AI Studio گوگل پیشتر نیز قابلیتهای مشابهی را برای توسعهدهندگان فراهم کرده بودند، اما رابط کاربری ساده و بصری Opal نشان میدهد که گوگل با این محصول به دنبال جذب مخاطبان گستردهتر و غیرفنی است. این اقدام، گوگل را در رقابت مستقیم با پلتفرمهایی مانند Canva ،Figma Make و Replit قرار میدهد که همگی به دنبال توانمندسازی کاربرانی هستند که لزوماً برنامهنویس نیستند.
نظرات کاربران