حجت الله صیدی روز یکشنبه در حاشیه مراسم عرضه اوراق تأمین مالی بنگاههای کوچک و متوسط در بازار سرمایه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز از اوراق مرابحه تأمین مالی بورس محور برای شرکت های کوچک و متوسط که در فرابورس عرضه می شوند، رونمایی شد؛ نزدیک به ۳۰ هزار بنگاه کوچک و متوسط داریم که نقش مهمی در اقتصاد ایفا می کنند بخصوص از نظر اشتغال جایگاه مهمی دارند و توسعه این شرکت هم وضعیت اشتغال را ارتقا می دهد و هم تولید ناخالص داخلی را افزایش می دهد.
وی افزود: از آنجایی که بنگاه های کوچک و متوسط برای توسعه فعالیت های خود نیاز به تأمین مالی دارند لذا از امروز تأمین مالی کوتاه مدت شرکت ها کوچک و متوسط از طریق بازار سرمایه با محوریت شرکت مدیریت دارایی های مرکزی بازار سرمایه (مُدام) آغاز شد و امیدواریم به تدریج بخش مهمی از بنگاه های کوچک و متوسط از طریق چرخه اوراق بدهی بتوانند به تأمین مالی و سرمایه در گردش دست یابند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: برای عبور از مرحله جنگ و صیانت از دارایی های سهامداران، اقدام به تعطیلی و سپس بازگشایی بازار داشتیم پس از این مراحل، بازار به تعادل رسید.
صیدی یادآور شد: برای تثبیت این تعادل چند اقدام انجام شد که شامل عرضه اوراق بیمه سهام از طریق صندوق تثبیت بازار سرمایه و نیز انتشار اوراق تبعی برای ناشران بود. سهامداران با سبد سهام کوچک می توانند این اوراق را خریداری کنند و یک سال بعد سود تضمین شده برای سهام خود دریافت کنند یا اگر ارزش سهام پرتفوی آنها بیشتر از نرخ ۲۰ درصد رشد داشت، می توانند اقدام به فروش سهام خود کنند؛ از این طرح استقبال خوبی شد لذا تا پایان روز کاری چهارشنبه این هفته تمدید شده است.
وی درباره اوراق تبعی صندوق توسعه بازار سرمایه گفت: این اوراق نیز برای ناشران بازار سرمایه منتشر شد که هدف از آن، تشویق سرمایه گذاران به ماندگاری در بازار و کاهش ریسک سرمایه گذاری بود.
صیدی تأکید کرد: پیشبینی میشود با برگزاری مجامع شرکت ها و انتشار گزارش های جدید از صورت های مالی شرکتها شاهد قوت گرفتن بازار سرمایه هم از نظر ارزش سهام و هم از نظر سایر ابزارها باشیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به پرسشی درباره اینکه روز گذشته در مصاحبه ای اعلام کرده که تزریق ۳۳ همت به بازار سهام از سوی نظام بانکی کفایت می کند بیان داشت: من نگفتم که این رقم کفایت می کند بلکه گفتم تا اینجا نقش خود را ایفا کرده است بسته ای ۶۰ همتی برای تزریق به بازار سهام از سوی شبکه بانکی تأمین شد بخش دیگری را هم فعالان بازار و نهادهای مالی تأمین می کنند بنابراین از همه رقمی که در بسته حمایت از بازار سرمایه دیده شده بود، استفاده نشده و طبیعی است که خروج از مرحله پساجنگ زمان زیادی می برد بنابراین حمایت ها از بازار سرمایه همچنان ادامه خواهد داشت.
نظرات کاربران