ترندز تک

چین با وجود تحریم‌های آمریکا، مراکز داده خود را به 115 هزار تراشه انویدیا مجهز می‌کند

چین با وجود تحریم‌های آمریکا، مراکز داده خود را به 115 هزار تراشه انویدیا مجهز می‌کند
بازدید 4
0

با وجود تحریم‌های شدید آمریکا، چین قصد دارد مراکز داده‌ای بسیار بزرگ راه‌اندازی کند که با بیش از 115هزار تراشه هوش مصنوعی انویدیا از جمله مدل‌های محدودشده H100 و H200 کار خواهند کرد.

براساس گزارش‌ها، این اقدام بلندپروازانه نشان‌دهنده عزم راسخ پکن برای گسترش زیرساخت‌های هوش مصنوعی است و حتی اگر ناچار شود این تراشه‌ها را از مسیرهای غیرمستقیم و جایگزین تأمین می‌کند.

استفاده چین از تراشه‌های انویدیا با وجود تحریم آمریکا

در سال‌های اخیر، دسترسی شرکت‌های چینی به تراشه‌ها و فناوری‌های هوش مصنوعی آمریکایی به‌شدت محدود شده است. ایالات متحده با اعمال محدودیت‌های صادراتی، تلاش دارد پیشرفت چین در حوزه هوش مصنوعی را متوقف کند. اما گزارش‌های جدید نشان می‌دهد که این اقدامات آن‌طور که انتظار می‌رفت مؤثر نبوده‌اند. چین اکنون درحال برنامه‌ریزی برای تأسیس مراکز داده‌ای است که به بیش از 115 هزار GPU پیشرفته انویدیا مجهز خواهند شد.

استفاده چین از تراشه‌های انویدیا با وجود تحریم آمریکا

علی‌رغم ممنوعیت‌های صادراتی، گفته می‌شود که تراشه‌های H100 و H200 در این مراکز مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مدل‌ها به‌طور رسمی مشمول تحریم‌های ایالات متحده هستند، اما چین همچنان به تأمین و استفاده از آنها امیدوار است.

این پروژه شامل ساخت 36 تا 39 مرکز داده هوش مصنوعی است که بیشتر آنها در مناطق غربی چین از جمله سین‌کیانگ و چینگهای احداث می‌شوند. حدود 70 درصد از این توان پردازشی، معادل 80 هزار و 500 تراشه، به یک مرکز دولتی در نزدیکی یی‌وو در استان سین‌کیانگ اختصاص می‌یابد. انتخاب این مناطق به‌دلیل منابع غنی انرژی همچون باد، خورشید و زغال‌سنگ و همچنین آب‌وهوای خنک و ارتفاع بالا برای خنک‌سازی تجهیزات رایانه‌ای است.

چندین شرکت بزرگ هوش مصنوعی چینی در این طرح مشارکت دارند و دولت چین نیز حمایت گسترده‌ای از پروژه انجام داده است. تعداد بالای تراشه‌های به‌کاررفته در این طرح با ظرفیت رایانشی پیشرفته‌ترین مدل‌های هوش مصنوعی جهان برابری می‌کند یا حتی از آن فراتر می‌رود.

اکنون این پرسش مطرح است که چین چگونه به چنین حجم عظیمی از تراشه‌های ممنوعه انویدیا دست خواهد یافت؟ اگرچه جزئیات مشخص نیست، اما کارشناسان احتمال می‌دهند این تراشه‌ها از طریق تأمین‌کنندگان ثالث یا حتی بازار سیاه تهیه شوند.

با وجود تردید مقامات آمریکایی نسبت به عملی بودن این موضوع، اعتماد چین به اجرای این پروژه عظیم، نشانه‌ای از توان یا امید آن به دسترسی به این قطعات حیاتی است. همچنین این روند ممکن است نشانه‌ای از تلاش‌های داخلی چین برای تولید تراشه‌های هوش مصنوعی باشد.

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =