تاکنون ChatGPT در حالت چت موقت (Temporary chat) خود هیچ پیشزمینهای از کاربر نداشت و بدون دسترسی به اطلاعات قبلی فعالیت میکرد. اما از تاریخ ۲۷ آگوست (۵ شهریور) گزینهای در گوشه سمت راست بالای صفحه اضافه شده که به کاربر اجازه میدهد وضعیت گفتگو را مشخص کند. در صورتی که گزینه «Personalized» در این بخش انتخاب شود، چت موقت به حافظه ذخیرهشده، افزونهها و دستورالعملهای سفارشی نیز دسترسی خواهد داشت. با ذخیره کردن این چت نیز، مکالمه به یک گفتگوی عادی تبدیل و طبق تنظیمات آموزش مدل حساب کاربری مدیریت میشود.
کاربرانی که از چت موقت استفاده میکنند، معمولاً تمایل دارند گفتگوی آنها هیچ ردی به جا نگذارد. بااینحال، اکنون این موضوع تنها در صورتی برقرار خواهد بود که کاربر در شروع کار گزینهای را تغییر ندهد. منوی کوچکی که در گوشه بالایی صفحه خالی قرار دارد، شامل دو حالت است. حالت پیشفرض روی گزینه «Non-personalized» یا غیرشخصیسازیشده تنظیم شده است، بنابراین برای افرادی که این منو را نادیده میگیرند تغییری رخ نمیدهد.
شرکت OpenAI در بخش سوالات متداول توضیح داده است که چتهای موقت به صورت پیشفرض غیرشخصیسازیشده آغاز میشوند و از حافظه، دستورالعملهای سفارشی یا افزونهها استفاده نمیکنند. در مقابل، گزینه دوم یعنی شخصیسازیشده امکان دسترسی مدل به حافظههای ذخیرهشده، افزونههای متصل و دستورالعملهای عمومی کاربر را فراهم میسازد.

همچنین تعیین این وضعیت باید پیش از ارسال نخستین پیام انجام شود. براساس توضیحات OpenAI، تنظیمات مربوط به شخصیسازی تنها در هنگام آغاز چت موقت قابل انتخاب است و پس از شروع مکالمه امکان تغییر آن وجود ندارد.
امکان ذخیره و محدودیتهای حافظه در چت موقت ChatGPT
علاوهبراین، مسیر برعکس نیز تغییر کرده است؛ یعنی اگر گفتگویی موقت مفید واقع شود، کاربر میتواند آن را به تاریخچه چتهای عادی خود منتقل کند که با این کار، وضعیت موقت آن لغو میشود. از همان لحظه، تنظیمات اصلی حساب کاربری روی آن اعمال شده و از جمله شامل گزینه استفاده از محتوا برای بهبود و آموزش مدلها خواهد شد.
با فعالبودن حافظه، یک چت ذخیرهشده میتواند روی پاسخهای آینده مدل نیز تأثیر بگذارد. بااینحال، یک محدودیت همچنان وجود دارد؛ یک چت موقت شخصیسازیشده تنها حافظههای قبلی را میخواند و تا زمانی که در حالت موقت باقی بماند، حافظه جدیدی به آن اضافه نمیشود.
در بخش سؤالات متداول OpenAI به نکته دیگری نیز اشاره شده است؛ این شرکت برای اهداف ایمنی ممکن است یک نسخه از چتهای موقت را تا ۳۰ روز نگهداری کند و این قاعده برای هر دو حالت صادق است.
قابلیتهای ایمنی میتوانند در موقعیتهای نادر و پرخطر به منظور ارائه پاسخ متناسبتر، به بخش محدودی از زمینههای گفتوگوهای پیشین متکی شوند. در یادداشت انتشار این قابلیت به طرحهای پلاس، پرو و تجاری اشاره شده است، اما بررسی حسابهای رایگان نشان داده که این منو با هر دو گزینه برای آنها فعال شده است.
نظرات کاربران